maanantai 29. helmikuuta 2016

WHO’S YOUR MONKEY? WE ARE!

Who’s your monkey -tiimin yhteinen matka käynnistyi LähiTapiolan ja Helsingin yliopiston Hyvä yhteiskunta Master Class -ohjelman myötä. Ohjelman opiskelijoille annettiin viime syksynä kolme yhteiskunnallista haastetta pohdittavaksi: turvallisuus, yksinäisyys ja muuttuva työelämä. Me Who’s your monkey -tiimin jäsenet löysimme sielunveljemme ja -sisaremme muuttuvan työelämän haasteen parista.
Tiimissämme on kahdeksan jäsentä: Aino, Aura, Erik, Julia, Milla, Myra, Niko ja Tii. Joukossamme on eri vaiheen opiskelijoita, työelämässä aloittelevia ja jo pitempää uraa tehneitä. Me olemme työskennelleet yksityisellä ja julkisella sektorilla, me olemme tehneet suorittavia töitä, asiantuntijatöitä, esimiestöitä ja projektitöitä – meillä on toisin sanoen omakohtaista kokemusta melkein kaikesta siitä, mitä työelämästä ikinä löytyykään.
Niko, Tii, Aino, Aura, Myra ja Erik Boot Campilla
Muuttuvan työelämän haaste kiinnostaa meitä ehkä juuri siitä syystä, että me olemme huomanneet työelämän muutoksen hyvin omakohtaisesti. Me teemme yhä enemmän erilaisia pätkiä eri yrityksissä, ja vaikka työskentelisimme samallakin työnantajalla, on työmme vuosi vuodelta aina vain projektiluontoisempaa. Yksi muuttuvan työelämän tärkeimmistä kysymyksistä onkin, miten tietty tehtävä löytää sopivimman osaajan. Me olemme pohtineet koko syksyn tätä kysymystä ja näemme, että ratkaisu löytyy osaamiseen liittyvän tiedon läpinäkyvyydestä ja helposta saatavuudesta.
Me olemme ihmistieteilijöitä, ja siksi me olemme erityisen kiinnostuneita ihmisestä ja hänen motivaatiostaan. Mikä saa ihmisen syttymään ja yrittämään parhaansa? Asiantuntija motivoituu, kun hänen osaamisensa saadaan optimaaliseen käyttöön. Siitä hyötyy luonnollisesti myös yritys, kun parhaat osaajat ovat motivoituneita ja tekevät juuri niitä töitä, joista yritykselle on eniten hyötyä. Who’s your monkey on sovellus, joka tuo työntekijän osaamisen yrityksessä paremmin näkyviin ja helposti koko organisaation saataville.

Julia prooffaa ideaa marraskuussa

Projektimme myötä me olemme huomanneet, että ihminen on todella työelämän ja muutoksen tärkein voimavara. Me olemme saaneet lukuisilta ihmisiltä valtavasti apua ratkaisumme suunnitteluun ja käytännön toteutukseen. LähiTapiolan ja Helsingin yliopiston mentorit ovat sparranneet ideaamme. Me olemme saaneet Demokselta ja kansanedustaja Sanna Lauslahdelta erinomaisia vinkkejä eteenpäin pääsemiseksi. Master Classin kanssaopiskelijat ovat antaneet meille arvokasta palautetta. Myös ohjelman ulkopuoliset kontaktimme ovat tarjonneet ja antaneet meille apua, esimerkiksi Web designer Jenna Syrenius on lupautunut suunnittelemaan sovelluksellemme visuaalisen ilmeen.
Mikään sovellus ei toimi ilman käyttäjiä ja siksi käyttäjän on oltava suunnittelutyön keskiössä. Käyttäjät on osallistettava mahdollisimman aikaisessa vaiheessa mukaan kehitystyöhön. Seuraavaksi aiommekin kokeilla ideaamme käytännössä. Olemme saaneet kokeiluumme LähiTapiolasta uskomattoman arvokkaan resurssin: 57 henkilöä on lupautunut osallistumaan kokeiluumme - siitä lämmin kiitos heille ja LähiTapiolalle!

Milla esittelee kokeiluideaa

Pysykää kuulolla! Me kerromme kokeilusta ja sen tuloksista pian lisää.


Myra Magnusson
Who’s your monkey

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti